tirsdag den 26. august 2014

Erasmus Montanus akt 3 scene 5-6

I dag den 26-08-2014
Vi startet timen med at snakke om appelformer (logos= logik og fornuft   , patos = følelser , etos = tillid og autoritet  )
Derefter snakkede vi om argumenttyper  
·         Autoritetsargumenter
·         Ordvalgsargumenter
·         Generaliseringer
·         Modsætninger
·         Sammenligninger
·         Gentagelse af ord

 Se side.104-106 i Begreb om Dansk 



Vi læste på systime : tekster-  Ludvig Holberg Erasmus Montanus  - akt 3 – scene  5 og 6, ( læs og lidt mærke til appeltyper og argumenttyper. Derefter skulle vi i de grupper vi havde læst besvaret de spøgermål som ligger i dansk mappen.

 Dette er et eksempel fra Simone,Patrik,Vincent og Firas  
Hvilke appelformer bruges der:
-          Fornuften-logos (se s. , følelser-patos (se s. 44, allersidste linje (Ach min Hierte! siig dog at den er flack”,
-          Logos: Da disse scener er argumentationsafsnit, er der flere sider. Der er både Lisbed og hendes familie vs. Erasmus Montanus. Man kan sige at begge sider mener at deres argumenter er rigtige, altså fornuftige. Erasmus’ holdning om at jorden er rund er ikke til at ændre, ifølge ham. Jeronimus mener at Erasmus er skør og gal i hovedet fordi han synes det, for hvordan kan jorden være rund, når biblen siger at den er flad?
Hvilke argumenttyper bruges:
-          Autoritetsargumentation: Se side 44 i bogen, linje 16-til slutningen af afsnittet. Montanus fortæller at han ikke kan føje dem ved at lyve omkring sin overbevisning om at jorden er rund, og at han ikke ”svigte sin professor som har lært ham om jordens form”.
-          Montanus bruger udelukkende logos og etos, kan taler med fornuften og logikken. Patos og følelserne er langt væk fra han forråd. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar