onsdag den 27. august 2014

Humor - eksempel på god og dårlig humor

Humor er evnen til at opfatte noget som morsomt. Humor er muligheden for mennesker, objekter eller situationer til at vække en følelse af morskab, underholdning og latter hos andre mennesker. Begrebet omfatter en hvilken som helst form for underholdning eller menneskelig kommunikation som vækker sådanne følelser, eller som gør, at mennesker ler eller føler sig lykkelige.
Hvad der er sjovt afhænger af modtagerens kultur, alder, uddannelses, intelligens og ikke mindst i den sammenhæng det sjove præsenteres. Humor skal reflektere eller imitere virkeligheden i en udstrækning, som modtageren kan identificere sig med. Nogle træk i humor er fælles for mange kulturer og folkeslag, men mange kulturer eller subkulturer har deres egne former for humor.


God humor:
Det er sjovt fordi vi kan relatere og genkende det han siger, i vores dagligdag. Brunch var ikke noget vi danskere brugte, før USA gjorde det populært.

https://www.youtube.com/watch?v=uAaofRfKn8c
https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQDOLx3U3lf1o6WV&w=130&h=130&url=http%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FuAaofRfKn8c%2Fmaxresdefault.jpg
www.youtube.com

Dårlig humor:
Dårlig humor, fx Geo, han råber meget, han er uforståelig, vi kan ikke relatere eller genkende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar