mandag den 12. maj 2014

Nationale Symboler


”Bøgeskov i maj” et billede af Peter Christian Skovgaard i 1857

Farverne er meget romantiske med den grønne natur, og den blå klare himmel. De høje nøgne træer fører op til en lysning. Lyset skinner ned på børnene, og det skaber noget guddommeligt, som jo også kendetegner romantikken. De kan også være et symbol på mulighederne, og friheden, som mange kunstnere i denne periode symbollerede med vinduer. Og det kan da også ligne et vindue, når træerne "åbner" for lyset.


Dannebrog og våbenskjoldet er også et symbol på danskhed.

Nationen besynges som en kvinde, en moderskikkelse, i Danmark især påvirket af nationalromantikken, fx i H.C. Andersen fædrelandssang ”I Danmark er jeg født”, 1850 med vers som ”du danske sprog, du er min moders stemme” 



http://romantikkenogguldhornene.blogspot.dk/



Freja (norrøntFreyja) er en vigtig gudinde i den nordiske mytologi. Hun var frugtbarhedsgudinde, men blev primært opfattet som kærlighedsgud i erotisk og svangerskabsmæssig forstand, og var i vikingetiden den vigtigste kvindelige guddom, måske var hun den ældre gudinde Nerthus arvtager i Norden,[1] og måske gled hendes skikkelse og dyrkelsen af hende over i Jomfru Maria i løbet af middelalderen.[2]
 - http://da.wikipedia.org/wiki/Freja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar