torsdag den 8. maj 2014

Overgang fra barn til voksen

Vi har arbejdet med temaet fra barn til voksen, som handler om overgangen at gå fra at være barn og til at blive voksen.

Temaet kommer godt til udtryk igennem nogle af teksterne herunderVi har læst følgene tekster:


Syndefaldsmyten:  De første mennesker, gud skabte - Adam og Eva, bliver sat i paradisets have. De lever i lykkelig uvidenhed om, hvad der er “på den anden side” af deres paradis. Da Eva bliver lokket af slangen til at smage en frugt fra det eneste træ i haven, de har fået besked på, ikke at røre af gud - nemlig “Kundskabens træ”, får både Adam og Eva , de øjnene op for den virkelige verden. I overgangen fra lykkelig uvidenhed til at Adam og Eva opdager at de er nøgne, ser vi tydeligt overgangen fra barn til voksen. 


German Gladensvend: ?


Brødrene Grimm – rødhætte: Lille Rødhætte skal besøge sin bedstemor med kager og vin i skoven. På vejen møder Rødhætte en ulv, som frister hende til, ikke at følge den sikre sti hjem til sin bedstemor. Mens rødhætte plukker blomster til sin bedstemor, tager den store, stygge ulv hjem til bedstemoren og spiser hende, hvorefter han klæder sig ud som bedstemoren og ligger sig i hende seng. Da rødhætte kommer til bedstemorens hus, narrer ulven hende til at tro at han er bedstemoren, og ender med at spise hende. Til sidst kommer jægeren, sprætter ulven op, og det hele ender lykkeligt. Udtrykket fra “barn til voksen” er tydeligt, da ulven frister rødhætte, ulven tager rødhættes ”uskyld”, og da jægeren sprætter ulven op, bliver rødhætte “født igen” som voksen og mere moden.. 


Anders Bodelsen “Drivhuset”: Handler om to børn, en dreng og en pige, som begge er cirka 12 år gamle. De leger gemmeleg næsten hver dag, og de vil gerne ind drivhuset og gemme sig, men det er forbudt. Til sidst gør de det, under en leg, og de kysser. De vælger at “overhøre” rådet om, ikke at nærme sig drivhuset, står på egen hånd, kravler over hegnet og gemmer sig i drivhuset.


Charlotte Weitze Villy:?


Naja Marie Aidt: den blomstrende have: Thomas og Erik er bedste venner, og er på besøg hos Thomas’ bedsteforældre. Da Thomas kusine, Mette også er der, bliver det hele ændret på én enkelt dag, da Erik kysser Mette. Derefter føler Erik sig mere voksent og mere klog på det at være ældre
. 

filmen “tro, håb og kærlighed”:  Handler om to drenge der er bedste venner - Bjørn og Erik. Erik er forelsket i en pige der hedder Kirsten, og hun er forelsket i Bjørn. Drengene har et meget stærkt forhold til hinanden, som ændrer sig da Bjørn forelsket sig i Anna og gør hende gravid. Han skal lære at blive voksen. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar