mandag den 22. september 2014

billeder om Adam Æbler

  gruppe Nadia.Lars og Firas og billeder

Billedbeskæring:
·         Halvnære: Det bruger man typisk når nogle snakker en samtale, som da i starten da Adam og Ivan snakkede. Der kan man kun se fra brystet og op så man er tæt på personen, men man får på samme tid  lidt af omgivelserne at se.
·         Totalbillede: Det bruger man så man kan få et indblik af person og miljø. For eksempel når Ivan går hen mod æbletræet, der kan man se hele kroppen og omgivelserne.
·         Nærbilledet: man ser Ivans ansigt tæt på når han diskutere omkring æbletræet med de andre. Det er for at man kan tyde personen følelser.
·         Halvtotale: Det viser fra personernes knæ og opad, så man får et indblik af de menneskelige relationer og deres sammenspil med omgivelserne. For eksempel da Adam og Ivan  sætter korset ned i jorden.
·         Ultranære billede: Til sidst da Ivan og Adam sidder i bilen, og man kan kun se Ivans næse og mund. Det er for at vi kan se detaljer, som i den her situation, viser at han er glad da han synger i takt med radioen.
·         Supertotalbillede:  Man får et overblik over hvor man er, for eksempel da man kunne se marken og kirken.

Perspektivering:
·         Frøperspektiv: det bruger man når man vil have at noget skal fremstår større og mægtigere. Man ser for eksempel Ivan snakke i en kirke, der kigger man nedefra og op på ham (da han er præst). Man ser for eksempel også op mod æbletræet, som nok skal vises som noget helligt.
·         Fugleperspektiv: Det bruger man når man vil have noget skal fremstå lillet, svagt og afmægtigt. Man ser for eksempel ned mod de mennesker der sidder i kirken, som hører præsten tale (da de ikke har ligeså meget magt som præsten).
·         Normalperspektiv: Der er typisk mest normalperspektiv i filmen, altså når man kigger på noget neutralt.


Kamera og klipning:
·         Zoom ind: På æbletræet, da det betyder noget helligt.
·         Zoom ud: Da Adam står i regnen efter at have set lynet slået ned på æbletræet, det viser en form for forbavselse.
·         Statisk kamera: Viser ro og stabilitet
·         Panorer: Når kameraet bevæger så vandret om sin akse, for eksempel da Ivan gik til æbletræet, så bevægede kameraet med ham, det viser bevægelse.

·         Tilte: Når kameraet bevæger sig lodret mod sin akse: Da Ivan samler æblet op fra jorden følger kameraet med. 

Et eksempel på normalperspektiv: Her vises Adam og Ivan, de har byttet plads, der er vist tre kors, og de er vist ligestillede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar