mandag den 22. september 2014

Jobs bog

Jobs bog:
Jobs bog er en lignelse fra bibelen. Den fortæller historien om en manden job der har stor rigdom og lykke.
Han priser gud og lever uden synd. En dag spørger gud Satan om han har lagt mærke til hans tjener job og siger
 "Hans lige findes ikke på hele jorden; han er en retsindig og retskaffen og gudfrygtig mand, der holder sig fra det, der er ondt" Satan siger at det ikke er besynderligt når gud har sikret ham en god og lykkelig tilværelse.  Han udfordrer derefter Gud  "Men ræk din hånd ud og rør ved alt det, han ejer. Så skal han nok forbande dig op i dit åbne ansigt!" Herefter rammes Job af ulykker. Først bliver alle hans dyr dræbt derefter hans familie, hans hus brændes ned og han fyldes med sygdom og spedalskhed. Han udstødes af byen og han søger tilflugt på en askedynge hvor han mødes af sine venner. De prøver at forklarer ham at han må have syndet for ellers ville gud ikke have ladet det ske. Job er sikker på han har holdt pagten mellem mennesket og gud. Han forbander sin tilværelse men aldrig gud men han mener han har handlet uretfærdigt. I et uvejr åbenbarer gud sig for Job og siger at han ingen indsigt har i guds planer. Han forklarer Job at han må accepterer hans skæbne og tage det gode med det onde uden at se på guds retfærdighed.
Job får til sidst sin rigdom igen og nye børn.


Ivan er ramt af ulykke det meste af sit liv. Han blev misbrugt som barn, hans søster begik selvmord og hans barn er handicappet. Ivan fortrænger alt og lever stadig med den tanke at gud elsker ham og alt er godt. På den måde er Ivan som Job der aldrig fornægtede gud. Ivan knækker dog til sidst og erkender at gud hader ham. Men ligesom med Job kommer lykken til sidst og Ivan overkommer kræften og er glad igen. 

Adam er Satan. Han prøver at knække Ivan og overbevise ham om at en gud der sender ham så meget ulykke hader ham. Adam virker ligesom satans udfordring til gud. Han er sendt til Ivan for at teste ham.
Ivan kender intet til Jobs bog han mener det er en historie om en mand og en krokodille. Dette kan være endnu en ting Ivan har fortrængt. Det kan også være et tegn fra gud til Adam om at teste Ivan.
Pointen i Jobs bog er at man skal accepterer sin skæbne og tage det gode med det onde. Efter al sin lidelse bliver job ramt af lykke og det samme gør Ivan.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar