mandag den 22. september 2014

Lyd - af Ida, Jonas og Vickie

Lyd:
Der er forskellige former for lyd til film, blandt andet synkronlyd og asynkronlyd.

Synkronlyd er lyd der stammer fra billedet som f.eks. hvis en pladespiller spiller lækker jazz musik i et rum som stuen, og man i filmen befinder sig i stuen så kaldes det for synkronlyd. Man behøver derfor ikke direkte se pladespilleren, så længe man befinder sig samme sted som musikken kommer fra.

Asynkronlyd er derfor det modsatte af synkronlyd, asynkronlyd er lyd der ikke kommer fra samme rum som det rum man er i. f.eks. hvis der er en bil med høj musik inden i, og lukkede døre, men man ikke sidder inden i bilen og kan høre musikken, men kan høre musikken ude fra bilen så er det asynkronlyd.

Der er f.eks. i filmen Adams æbler hvor man høre et orgel spille, imens der bliver filmet fra det store æbletræ og hen til kirken og derefter ind i kirken til gudstjenesten. Det beskrives som asynkronlyd til synkronlyd da det skifter når man filmer ind i kirken og er i samme rum som musikken kommer fra.


Der findes også andre lyde som effektlyde, det er i bund og grund også asynkronlyd da det er en effekt der bliver lagt på redigeringen som f.eks. da Khalid begynder at skyde på kragerne i det store æbletræ, lyden træder meget igennem og gør lidt at det fanger ens opmærksomhed. Der er f.eks. også hvor Adams billede af Hitler som han bytter ud med korset af Jesus, der ofte falder ned fra væggen når en dør bliver smækket, kirkeklokkerne ringer eller en blæst kommer forbi, der giver et lille ekstra dunk end det ville gøre. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar